جراحی بینی و بارداری

بارداری یکی از تجربه های هیجان انگیز و زیبا برای اغلب خانم ها می باشد اما زمانی که با تصمیم گیری های مربوط به عمل های زیبایی مانند عمل بینی متقارن می شود پر استرس خواهد شد. یکی از رایج ترین سوالاتی که بانوان باردار متقاضی جراحی رینوپلاستی می پرسند در خصوص جراحی بینی و بارداری می باشد. به عبارتی دیگر تمایل دارند بدانند آیا این دو پروسه می توانند بر روی یک دیگر تاثیر بگذارند یا خیر؟ رینوپلاستی همانطور که می دانید یک پروسیجر زیبایی که می تواند شکل و اندازه بینی را تغییر دهد. با توجه به اینکه هر فرایند تهاجمی دارای عوارض جانبی مربوط به خود می باشد درک این عوارض جانبی بالقوه و مزایای آن در طول دوران بارداری ، قبل یا بعد از آن می تواند به تصمیم گیری مبتنی بر آگاهی منجر شود. دکتر عرفانیان یکی از بهترین جراحان بینی در شهر مشهد در این خصوص توضیح می دهند که علی رغم بی خطر بودن عمل زیبایی بینی در زمان اقدام به انجام آن همزمان با دوره بارداری باید ملاحظاتی در نظر گرفته شود که از اهمیت بالایی برخوردار است. با ما در ادامه همراه باشید تا با این نکات آشنا شوید.

 

جراحی بینی و بارداری - دکتر عرفانیان

 

جراحی بینی و بارداری قبل از آن

زمانی که قصد دارید برای عمل بینی و باردار خود به طور همزمان اقدام کنید باید خطرات و مزایای بالقوه آن را قبل از هر گونه تصمیم گیری مد نظر قرار دهید و بر اساس آن تصمیم بگیرید. هر چند جراحی پلاستیک بینی از جنبه های مختلف مزایای بسیار زیادی برخوردار است اما  هر نوع جراحی به دلیل تهاجمی بودن ماهیت آن خطرات خاصی را به همراه دارد. این خطرات ممکن است به جنین آسیب جدی وارد کند. از همین رو برای اطمینان پیدا کردن از این موضوع بررسی و تحقیقات کاملی را در خصوص جراحی بینی و بارداری انجام دهید و از پزشک خود در این رابطه صحبت کنید.

علاوه بر بحث درخصوص این خطرات بالقوه ، در نظر گرفتن مواردی مانند تغییرات سبک زندگی در طول دوران حاملگی و تاثیر آن بر روی نتایج پروسیجر از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال اگر می خواهید بعد از زایمان به کودک خود شیر دهید یا به تازگی تصمیم به ترک سیگار گرفته اید باید این مورد را در زمان انجام عمل جراحی مد نظر قرار دهید.

جراحی بینی و بارداری بعد از آن

جراحی زیبایی بینی یک پروسه یک روزه نیست بلکه یک پروسه تدریجی شامل برنامه ریزی ، انجام پروسیجر و بهبودی کامل می باشد. لازم است خانم های که قصد انجام این فرایند را دارند این موضوع را نیز درنظر داشته باشند که بعد از دوره ریکاوری چه زمان بدن آن ها آمادگی کامل را برای باردار شدن دارد. قطعا خانم های جوانی که برای اولین بار قرار است حس مادر شدن را تجربه کنند و از سوی دیگر قصد دارند تحت این فرایند قرار بگیرند سوالات بسیار زیادی در خصوص جراحی بینی و بارداری در ذهن دارند. بسیاری از پزشکان بر سر این موضوع اتفاق نظر داشته اند و توصیه می کنند این دسته از متقاضیان بعد از گذر کردن از دوره ریکاوری رینوپلاستی خود اقدام به بارداری کنند. چرا که بعد از گذشت دوره ریکاوری دیگر شرایط و ساختار بینی به قدرت و استحکام کافی رسیده است و شما می توانید بدون داشتن دغدغه ذهنی در این خصوص به موضوعات مهم زندگی خود بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و دریافت مشاوره از پزشک خود در رابطه با زمان انجام جراحی به جراح بینی خود مراجعه کنید. قطعا مشورت با بهترین جراح بینی مشهد یا شهر محل زندگی شما می تواند نتایج بهتری را در پی داشته باشد چرا که او بهترین توصیه ها را متناسب با وضعیت و شرایط شما ارائه می دهد.

عمل بینی در دوره شیردهی به چه نحو است؟

یکی از سوالات پر تکرار مادران در خصوص جراحی بینی و بارداری این است که است که انجام این فرایند در دوره شیردهی به چه شکل می باشد. باید در این رابطه بگویم که شیر مادر یک منبع خوب و مغذی برای تغذیه نوزاد می باشد که بسیار مهم و الزامی است. بنابراین مادران در دوره شیردهی باید اهمیت این موضوع را همواره در نظر داشته باشند. تغذیه مادر تاثیر قابل ملاحظه ای برای کیفیت شیر تولید شده دارد به همین خاطر باید از مصرف برخی از مواد غذایی و دارو ها اجتناب کرده و حتی برخی از مواد غذایی را در رژیم غذایی خود بگنجاند. با توجه به اینکه بعد از انجام عمل جراحی داروهایی برای کنترل درد و عفونت برای بیمار تجویز می گردد که می تواند بر روی کیفیت شیر مادر تاثیر بگذارد از همین رو توصیه می شود تا جراحی بینی و بارداری با فاصله مناسبی از یک دیگر اتفاق افتند. از سوی دیگر باید این مورد را نیز در نظر داشت که برای انجام فرایند رینوپلاستی نیاز است تا بیمار تحت بیهوشی قرار بگیرد. تاثیر دارو های بیهوشی چندین ساعت بعد از جراحی نیز ادامه دارد که در این رابطه باید چندین نکته مراقبتی را رعایت کنید که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

نکاتی که باید در دوره شیردهی مد نظر قرار داد:

  • اولین نکته این است که پیش از انجام عمل جراحی بهتر است شیر خود را برای نوزادتان ذخیره کنید.
  • تا چندین ساعت بعد از جراحی و از بین رفتن اثر دارو های بیهوشی فرزندتان را در آغوش نگیرید و به او شیر ندهید.

آیا بعد از بارداری بینی افتادگی پیدا می کند؟

ورم دوره بارداری به خصوص در قسمت بینی و صورت یکی از اتفاقات رایج است که صرف نظر از اینکه بینی شما قبلا تحت عمل جراحی قرار گرفته است یا خیر در دوران بارداری رخ خواهد داد. چند ماه بعد از زایمان نیز ورم بینی به طور کامل برطرف خواهد شد و وضعیت چهره شما به حالت قبل باز می گردد. پس اگر پیشتر بینی خود را جراحی کرده اید و اکنون باردار هستید و بینی تان ورم کرده و احساس می کنید بینی تان دچار افتادگی شده است ، اصلا نگرانی به خود راه ندهید و نگران نباشید. ورم بینی در دوران بارداری هیچ تاثیری بر روی نتیجه عمل ندارد.

مصرف قرص ضد بارداری و عمل بینی

سوال دیگری که در خصوص جراحی بینی و بارداری مطرح است ، این است که آیا مصرف قرص ضد بارداری بر روی نتیجه عمل تاثیر می گذارد یا خیر؟ یکی از توصیه های جراح بینی در خصوص اقدامات پیش از عمل بینی قطع مصرف برخی از دارو ها ، مکمل ها و ویتامین ها می باشد. قرص های ضد بارداری نیز از این موضوع مستثنی نمی باشند. چرا که این دارو ها احتمال لختگی خون را در رگ ها یا ترومبوز وریدی افزایش می دهند و موجب بروز مشکلات بزرگ تری در حین جراحی و بعد از آن می شوند. بنابراین لازم است در روز مقرر شده از سمت جراح به ترک مصرف این دارو تا چندین روز پیش از جراحی اقدام شود.

آیا حاملگی بعد از جراحی بینی خطرناک است؟

خیر اگر بیمار فاصله بین جراحی بینی و بارداری را رعایت نماید ، هیچ خطری برای او به وجود نخواهد آمد. چرا که بعد از انجام این پروسه مدتی طول می کشد تا بخیه ها و برش های ایجاد شده بهبود پیدا کنند. از سوی دیگر ورم و کبودی بینی برطرف شده و ساختار و اسکلت بینی استحکام خود را به دست آورده اند. از همین رو توصیه می شود با در نظر گرفتن کوتاه ترین زمان یعنی دو ماه بعد از عمل بیمار می تواند اقدام به بارداری کند. اما توصیه دکتر عرفانیان به بیماران خود این است که تا 6 ماه بعد از عمل از باردار شدن خودداری کنند ، پس از آن نیز نگرانی خاصی نداشته باشند چرا که بارداری بلامانع است.

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها