برخی از افراد ، به خصوص ورزشکاران ، بعد از جراحی بینی خود متوجه می شوند که انرژی شان در حال بازگشت است و قدرت انجام امور روز مره و بازگشت به محل کار را دارند. این افراد حتی ممکن است بقدری حس بهبودی و خوب بودن داشته باشند که بخواهند دوباره تمرین های ورزشی خود را از سر بگیرند. ممکن است این خبر برای برخی عالی و خوب باشد ، اما بهتر است بدانید حتی اگر شما احساس سر زندگی می کنید و روی ابرها راه می روید ، باز هم این امکان وجود دارد تا بدن شما هنوز آمادگی کامل برای شروع فعالیت های شدید را نداشته باشد. وزش کردن بعد از جراحی بینی نیاز به گذر زمان دارد. از همین رو پزشکان و جراحان مطرح دنیا همچون دکتر داریوش عرفانیان یکی از بهترین جراحان بینی مشهد ، توصیه می کنند تا حداقل برای چند ماه دست نگه دارید. به طور حتم بعد از خواندن این متن سوالات بسیاری در خصوص علت این توصیه ، زمان پایان محدودیت ها و ورزش های که می توان برای شروع دوباره فعالیت های سنگین انجام داد داشته باشید. از همین رو ما در این مقاله سعی نموده ایم در این خصوص توضیحات دقیقی را بیان کنیم. پس با ما همراه باشید.
چرا ورزش کردن بعد از جراحی بینی با محدودیت همراه است؟
در دوران نقاهت بعد از عمل زیبایی بینی ، بدن فرد ضعیف می شود. به گونه ای که توان و انرژی کافی برای انجام فعالیت های سنگین و تحرک را ندارد. از سوی دیگر کسی که جراحی زیبایی بینی را انجام داده است ، چنانچه بخواهد حرکات ورزشی را انجام دهد یا اجسام سنگین را بلند کند ، به احتمال زیاد دچار مشکلات بزرگ و جدی مانند خونریزی ، لخته شدن خون در بینی ، پاره شدن بخیه ها و غیره می شود. علاوه بر آن نیز در دوران نقاهت بعد از رینوپلاستی ، نفس کشیدن به طور کل برای فرد سخت می باشد و ورزش کردن نیز ، نیاز به تنفس راحت و سریع دارد. پس با ورزش کردن و تحرک بدنی در روز های ابتدایی بعد از عمل ممکن است به قلب و اندام های داخلی خود فشار بسیار زیادی وارد کنید و در نهایت سلامتی خود و موفقیت نیجه جراحی را به خطر بی اندازید. حتی ممکن است با عوارض جبران ناپذیر و خطرناکی رو به رو شوید.
چه مدت بعد از رینوپلاستی می توان ورزش کرد؟
سوال اغلب ورزشکاران بعد از دانستن علت وجود محدودیت در رابطه با ورزش کردن بعد از جراحی بینی این است که تا چه زمانی باید استراحت کنیم و ورزش کردن را به تعویق بی اندازیم؟ در خصوص این موضوع بهترین دکتر بینی مشهد می فرمایند : واقعیت این است که زمان شروع ورزش بعد از عمل بینی و بازگشت شما به وضعیت عادی زندگی خود به وسعت جراحی و نوع ورزشی که مد نظر شما است بستگی دارد. چرا که برخی از ورزش ها ممکن است محدودیت یک ساله داشته باشند و برخی دیگر تنها برای چند ماه قابل انجام نمی باشند. به برخی از افراد که جراحی زیبایی بینی سختی را پشت سر گذاشته اند توصیه می شود استراحت مطلق داشته باشند و روز های بعد از عمل فعالیت های سبک حتی پیاده روی نیز انجام ندهند. چرا که ممکن است هر ورزش یا فعالیت هر چند کوچک موجب ایجاد فشار به بیمار و ایجاد خونریزی شود و عوارضی را برای بیمار به وجود آورد. همچنین لازم است بدانید که فعالیت های ورزشی سبک را در بازه ی زمانی کوتاه تری از عمل بینی می توانید شروع کنید اما ورزش های رزمی و سنگین را حتی تا یک سال یا بیشتر به تاخیر انداخت. که در این خصوص زمان شروع هر کدام از ورزش ها در ادامه توضیحاتی را بیان خواهیم کرد که می توانید از آن ها استفاده کنید.
برای شروع پیاده روی باید چه شرایطی داشته باشیم؟
با وجود اینکه پزشکان توصیه می کنند تا در روز های ابتدایی بعد از عمل استراحت کامل داشته باشید ، اما باید بدانید که استراحت مطلق ، بدون داشتن تحرکات ریز می تواند مشکلات بزرگ تری را برای بیمار به وجود آورد. از همین رو بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی حداقل یک هفته بهتر است پیاده روی خود را شروع کنید. در صورتی که سرگیجه و سردرد ندارید و قادر به بلند شدن از جای خود هستید می توانید پیاده روی را شروع کنید. البته تنها برای 10 دقیقه تا فشاری به شما و بینی جدیدتان وارد نشود. راه رفتن باعث می شود تا جریان خون در بدن بهبود پیدا کند و تورم ناحیه تحت درمان به مرور کاهش پیدا کند.
البته برای انجام پیاده روی باید به خاطر داشته باشید که سرعت برداشتن قدم ها به گونه ای نباشد که ضربان قلب بالا رود. بهتر است برای شروع ، دقیقه های کمتری را برای پیاده روی اختصاص دهید و پس از آن به مرور زمان را افزایش دهید.
بدنسازی و ورزش کردن بعد از جراحی بینی
اگر می خواهید بدانید که چه مدت بعد از عمل زیبایی بینی می توانید ورزش بدنسازی را شروع کنید ، باید به شما بگویم ورزش های قدرتی همچون بدن سازی باید تا چندین ماه بعد از عمل متوقف شوند. چرا که با انجام این نوع ورزش ها فشار بسیار زیادی به بینی وارد می شود و فشار خون نیز افزایش می یابد. این فشار ممکن است منجر به خونریزی بینی و همچنین ضعیف تر شدن فرد شود. به همین دلیل پزشکان تاکید دارند ، بیمار تا زمانی که به طور کامل بهبود پیدا نکرده از انجام چنین ورزش های خودداری کند.
ورزش بوکس
ورزش های تماسی و رزمی برخلاف دو ورزش فوق با محدودیت های بیشتری همراه است. زیرا کسانی ورزش رزمی انجام می دهند به خوبی می دانند که در طول انجام این ورزش ها احتمال اصابت ضربه به بینی بسیار زیاد است. به این ترتیب ممکن است شکستگی در بینی ایجاد شود یا اینکه محل جراحی مجددا دچار خونریزی شود. با توجه به اینکه در طول ورزش بوکس اصابت ضربه به سر زیاد است و شدت ضربات بسیار زیاد می باشد ، عوارض جبران ناپذیری برای بیمار به وجود می آید به گونه ای که حتی ممکن است عمل جراحی دوباره تکرار شود ، از همین رو لازم است تا یک سال و حتی تا زمانی که استخوان بینی به طور کامل بهبود پیدا نکرده است ، انجام ورزش بوکس متوقف شود.
در برخی از افراد مشاهده شده که بیمار ترجیح می دهد ورزش های رزمی را بعد از عمل بینی به طور کامل کنار بگذارند تا آسیبی به بینی وارد نشود.
ایروبیک
به طور قطع می دانید که ورزش های هوازی و ایروبیک بیش از هر چیزی نیاز به اکسیژن دارند و کسی که عمل زیبایی بینی را به تازگی انجام داده است نمی تواند شروع به ورزش کردن بعد از جراحی بینی کند. زیرا برای تامین اکسیژن مورد نیاز با مشکل رو به رو می شود و همین مسئله نیز باعث می شود تا حرکات پره های بینی برای تنفس را بیشتر کند و ورم بینی را افزایش دهد. مطابق توصیه پزشکان و بهترین جراحان بینی مشهد ، انجام فعالیت های هوازی یا ورزش های نظیر دوچرخه سواری باید حداقل تا یک ماه بعد از رینوپلاستی در مشهد به تعویق بی افتد. کسانی که قصد دارند این نوع ورزش ها را شروع کنند باید دقت داشته باشند که در زمان انجام تمرین ها به توان بدنی خود نیز توجه کنند. زیرا برخی از افراد ممکن است حتی بعد از گذشت یک ماه نیز قدرت انجام ورزش های هوازی را نداشته باشند و برای تامین اکسیژن مورد نیاز خود با مشکل رو به رو شوند.
شنا کردن
هر نوع فعالیت اعم از شنا کردن ، اب درمانی ، بازی کردن در استخر ، حضور در جکوزی و غیره برای کسانی که به تازگی بینی خود را عمل کرده اند تا زمان برداشت اسپلینت بینی و بهبود کامل زخم ها و جراحت ممنوع می باشد و نیاز است تا به تعویق بی افتد. به همین خاطر به کسانی که عمل زیبایی بینی را انجام داده اند یا نواقص آناتومی و ساختاری بینی خود را برطرف کرده اند توصیه می شود حداقل به مدت 6 هفته یا بیشتر به استخر نروند. زیرا این امکان وجود دارد تا بینی دچار عفونت شود و مشکلات و عوارضی را برای فرد ایجاد کند.
حتی استفاده کردن از سونا بخار یا سونا خشم نیز برای کسانی که عمل زیبایی بینی را انجام داده اند ممنوع است. علت این امر نیز این است که هوای گرم باعث بالا رفتن احتمال خونریزی بینی خواهد شد. پس بهتر است تا بهبودی کامل از ورود به استخر و شنا کردن خودداری کنید و در دوران نقاهت فعالیت های ورزشی و تفریحی را کنار بگذارید و اجازه دهید تا بدنتان به خوبی استراحت کند.
عواقب ورزش بعد از جراحی بینی
برخی از بیماران علی رغم توصیه های جراح بینی خود بدون طی کرده دوره نقاهت بدون مشورت با پزشک و دریافت اجازه او شروع به ورزش کردن می کنند. این افراد با خطرات زیادی رو به رو هستند. برخی از این عوارض احتمالی شامل موارد زیر می باشد.
- بدن فرصت و انرژی کافی برای ترمیم بافت های آسیب دیده را نخواهد داشت.
- التهاب ها می توانند باعث شوند تا روند بهبودی بدتر و حتی در مواردی مختل شوند که این مورد خود بر روی نتیجه تاثیر می گذارد.
- انجام حرکات پر تحرک و استرس آور ناشی از انجام فعالیت های بدنی بی تاثیر در روند بهبودی نیست و می تواند باعث شود تا دوره نقاهت و بهبودی شما بیشتر طول بکشد.
- ناهنجاری ها و مشکلاتی در لبه های زخم ها مشاهده می شود و در جدی ترین موارد ، باز شدن مجدد جای زخم ها و نیاز به انجام جراحی اورژانسی پیدا می شود.
آیا وزنه زدن یا انجام ورزش بدنسازی بعد از رینوپلاستی خطرناک است؟
اگر به وزنه برداری یا انجام ورزش های بدن سازی علاقه دارید ، باید بدانید که بعد از انجام عمل جراحی دماغ باید به مدت 6 الی 8 هفته صبر کنید. سپس می توانید با سرعت و فشار بسیار کم شروع کنید و اگر فشار یا ناراحتی احساس نکردید ادامه دهید. مهم ترین نکته بعد از انجام عمل جراحی در این ورزش یا ورزش های مشابه آن این است که وزنه ها به هیچ عنوان نباید با بینی تماس داشته باشند و فشاری به صورت شما وارد نشود. چرا که رخ داد چنین اتفاقی می تواند باعث آسیب جدی بدن شود.
جدا از رشته های ورزشی که در طول این مقاله ذکر شده ، ورزش هایی مانند دو میدانی ، تیراندازی ، اسکیت ، بیسبال ، بیلیارد ، بدمینتون ، دوچرخه سواری ، کوهنوردی ، دیگر ورزش هایی هستند که باید به طور متوسط برایشان به مدت 6 الی 8 هفته صبر کنید.